Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2012 16:27 - Мечтите...!
Автор: marusha Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1107 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 12.02.2012 01:28


Нали знаете онези мигове вечер като си легнете, между ‘трябва да заспивам, че е късно, а утре ставам рано’ и ‘изобщо не ми се спи’, през главата ви минават какви ли не мисли и гениални идеи и сценарии, и т.н. Нали съм си здраво стъпил на земята Блясъчко Мечтателника, онази вечер се замислих за мечтите... Обединих за себе си няколко вида мечти:

-         сбъднати мечти- е има ли нещо по-хубаво от това, за което си мечтал, да се сбъдне?! Питам аз. Няма, стига да се развие, така както си си го представял. Защото съществува вариант да не се сбъдне точно така, както ти се иска, или пък да се сбъдне с неподходящия човек, или пък без подходящия...Всъщност варианти много. По-добрия вариант е да ти се случи нещо, за което дори не си и мечтал- било то екскурзия с приятели до някоя точка на света или да си най-отпред на концерт на любимата си група. :)

-         /реалните/ мечти, които може и да се сбъднат- те са съвсем прости и при добро стечение на обстоятелствата нищо не пречи да станат реалност: ‘да отида еди-къде-си’,  ‘да имам кола’, ‘да създам семейство’, ‘да живея самостоятелно’, ‘да се запиша на онзи курс’, ‘да се събера с любим човек’...сега като ги изброявам звучат повече като цели, отколкото като мечти- границата е тънка, но разликата огромна.

-         /нереалните/ мечти, които най-вероятно няма да се сбъднат или ‘мечтите са безплатни’- любимите ми! Без да иронизирам. Любими са, защото за част от минутата можеш да отскочиш на онзи твой свят, на онова твое розово облаче, където всичко е толкова истинско....и след малко пак да се върнеш към ежедневието си, но с (по–)широка усмивка на лицето. :) ‘Вила на Бора Бора’, ‘Екскурзия в Космоса’, ‘Околосветски круиз’- не е като да са недостижими, ама нещо няма изгледи да стана милионерка скоро...уви (не че щях всичко да пропилея за такива неща де).

-         разбити мечти- лошо, но това, което не ни убива, ни прави по-силни. Тук обикновено има и още някой замесен, било то да ти създаде мечти и после да ги съсипе, било то да ти попречи сам да ги постигнеш- не ги пожелавам, но пък е неизбежно според мен, за това трябва да се гледа от към хубавата страна- изграждат характера.

 И все пак да не забравяме две много важни неща за мечтите: 1) Внимавай какво си пожелаваш и 2) Най-много боли глава от сбъднати мечти.

П.П.:

Сетих се цитат от една страхотна книжка, изключително подходящ за темата:

"- От мечтите вреда няма- отвърна дамата, вече съвсем успокоена.- Мечтата е просто необходимост за един самотен човек." – И отново Маншон, Полуобувка и Мъхеста Брада, Ено Рауд

image






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. turb04 - Радвай се, че можеш да мечтаеш, з...
25.09.2012 19:21
Радвай се, че можеш да мечтаеш, защото после идва един момент, в който знаеш точно докъде могат да се простират мечтите ти и ти става много тъжно...
Мечтите са страхотни, когато не познават граници :)
цитирай
2. marusha - Искрено се надявам моите мечти да не ...
26.09.2012 09:40
Искрено се надявам моите мечти да не достигнат граници! Но дори и да се случи, ...ще го мисля тогава! :)
цитирай
3. turb04 - А, че ще достигнат граници е ясно, но ...
26.09.2012 12:40
А, че ще достигнат граници е ясно, но гледай да е възможно най-късно :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marusha
Категория: Лични дневници
Прочетен: 71578
Постинги: 51
Коментари: 51
Гласове: 212
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930